Gå till innehåll

SSF

En bild

Snowparkutbildning

Svenska Skidförbundet har tillsammans med SLAO och Friluftsfrämjandet tagit fram en teoretisk snowparkutbildning som är webbaserad och gratis.

I dagens skidanläggning är någon typ av snowpark en naturlig del av anläggningen och gör den mer attraktiv för gästen. För många av gästerna i en anläggning är en liten välskött park att föredra framför en stor park som är undermåligt skött.

Vi vill med vår utbildning i parkbyggnation rikta oss till den lokala skidföreningen eller till dig som jobbar i en anläggning och vill få grundläggande kunskaper i hur man bygger hopp, rails och boxar och framförallt hur man underhåller dessa dagligen.

  • Hur bygger vi med begränsad mängd snö?
  • Hur bygger vi säkert?
  • Hur bygger vi lättast för att tillfredsställa en bred målgrupp?

Under utbildningen kommer du få med dig handfasta tips på hur man bygger för att det dagliga underhållet ska gå smidigt. Denna utbildning riktar sig både till dig som pistmaskinsförare, anläggningsarbetare och åkare.

Utbildningen hittar du på länken nedan.
Webbaserad snowparkutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi kommer att köra utbildningstillfällen med detta material som grund. Den första utbildningen är ett webinarium som är gratis som följs upp med praktiska utbildningar med en kurskostnad på 1000 kr per deltagare (max 4000 kr per skid-/snowboardförening ansluten till Svenska skidförbundet, även om antalet deltagare från klubben överstiger 4 personer). Halva kursavgiften går sedan att få tillbaka via Idrottslyftet till dig som är medlem i en skid-/snowboardklubb ansluten till Svenska skidförbundet.

Webbinarium Snowparkutbildning
Var: Teams
När: 12/12 kl 18.30-21.00
Förkunskaper: Inga
Kostnad: Gratis
Anmälan gör du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Den praktiska träffen erbjuds på tre orter:

Middagsbergets Snowpark, Vännäs
Datum: Lördag 13:e januari
Utbildare: Christian Hägglund och Tove Bratthäll
Anmälan: Via denna länk kommer du till anmälningssidan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Sista anmälningsdag 8 januari)

Alandsrydsbacken, Värnamo
Datum: Lördag 20:e januari
Utbildare: Joakim Hammar
Anmälan: Via den länk kommer du till anmälningssidan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.(Sista anmälningsdag 18 januari)

Alternativ 3 – To be announced!
Datum:
Utbildare:
Anmälan:

Senast uppdaterad
2024-01-08
Publicerad
2023-11-23
Skribent
Mattias Hägglund, SSF
Kontaktperson
Mattias Hägglund, anläggningsansvarig
mattias.hagglund@skidor.com
+46 (0)70-525 48 35

Huvudsponsor